Women Chefs League – san pretvoren u stvarnost

 

 

 

primjer1

Od danas slavim rođendane svoje dvoje djece; sina rođenog 16.10.2002. i udruge koja je rješenje o upisu u registar udruga dobila upravo danas, 16.11.2016. 🙂

Od rođenja sam, silom prilika u gastronomskim vodama. Zahvaljujući ocu koji kuhinju i kuhanje živi 24/7 i sama sam vremenom krenula u svoju kulinarsku avanturu. Od prvog dana ovog putovanja, svjedočim nepravdi i težini koju kao žena (naročito u ovoj branši) vrlo plastično osjećam i na svojoj i na koži svih kolegica.
Godinama se intimno i privatno, kao i javno i društveno, borim i zalažem za našu kuhinju, za njenu popularizaciju ne samo u svijetu već i doma, a uvijek mi je negdje u pozadini glavna misao bila na neki način olakšati  ovo putovanje i sebi i drugim ženama u ovoj branši.

Upravo zato je rođena ova udruga.
Za borbu jednakosti spolova.
Za pomoć mladim curama koje još nemaju debelu kožu.
Za zaštitu kulturno-turističko-gastronomske baštine Hrvatske.
Za učenje, razvoj i borbu protiv “Hrvatska je u kurcu i tu se ništa ne može”.
Za prevenciju odljeva mozgova.
Za kreiranje regionalne i globalne networking platforme za žene u gastronomiji.
I meni najbitnije – za brendiranje Hrvatske (naročito mediteranske) kuhinje, bez kompromisa i na moj način – iskren, dosljedan i s integritetom.
Jer znam, mogu i jer vjerujem da zajedničkim snagama možemo neusporedivo više no što to ikad mogu sama.

Vrata Women Chefs League su otvorena svima (bez obzira na spol, rasu, vjeru i sl.) koji vjeruju u isto i zalažu se za iste ciljeve – nema plaćanja, nema politike i nema nikakvih zakulisnih igara ili skrivenih interesa.

Dobrodošli u, ako me činjenice ne varaju, prvu žensku kulinarsku udrugu u regiji.
Ova je tura na moj račun.
Živili!

P.S. Dragi moji roditelji, ovo je vase nasljeđe koje ne bi bilo moguće bez vaše beskrajne ljubavi, podrške i zaleđa. Hvala vam. Volim vas!